Shoppen in Zutphen! Een shopblog.

aug 10, 2023

Sinds januari 2022 woon ik in Zutphen en het verbaasde me in het begin echt heel erg hoe goed je hier kunt shoppen!

We hebben hier best veel leuke tweedehands zaken, maar ook unieke eenmanszaken in unieke panden. De huur van de panden is niet zo heel hoog als in grotere steden, waardoor er veel ondernemers zijn met unieke items. Ik heb een rijtje van 15 heerlijke winkels voor je uitgeschreven in deze blog. Dit zijn lang niet alle winkels, maar wel de winkels waar ik het beste gevoel bij heb als ik binnen loop en waarvan ik de verkopers/eigenaren prettig vind en me op mijn gemak voel. Waar ik zelf niet heel goede ervaringen mee heb qua ontvangst (en ik niet meer binnen zal stappen), maar wel de moeite waard zijn om binnen te lopen vanwege hun merken zijn: Estilo en More & Me.

1. Mevrouw Bagijn

Manon Bagijn heeft een prachtige nieuwe winkel omgetoverd tot vrouwelijk paradijs vol roze. Ze heeft er schitterende duurzame tassen en sieraden van diverse merken. Manon is heel fijn en zal je altijd eerlijk advies geven, evenals haar collega’s.

By Lott is het meest verkochte merk van de winkel en de oorbellen zijn eeeeecht waanzinnig door het kleurgebruik en productieproces dat in Italië met de hand wordt uitgevoerd. Ook verkoopt Mevrouw Bagijn mooie woonitems, zoals banken, stoelen, kleden en kasten. De winkel is heel ruimtelijk en dat geeft mij een prettig gevoel om hier rustig rond te lopen. Tevens mag ik altijd de sieraden lenen voor fotoshoots die ik heb en daarom ben ik een groot ambassadeur van Mevrouw Bagijn.

www.mevrouwbagijn.nl 

2. Sjosz

Anne heeft in 2022 de winkel overgenomen van zijn vader en zijn vrouw en heeft er niet heel veel aan veranderd, maar toch voelt de winkel rustiger en jeugdiger aan. Anne verkoopt mooie duurzame en exclusieve kleurrijke merken. Ik heb hier zelf ook een aantal maanden gewerkt en werk er af en toe nog op ZZP basis.

Wat ik heel fijn vind aan de winkel is dat er merken verkocht worden die je niet heel vaak in de winkels ziet hangen. Denk aan merken zoals Masai, Ana Alcazar, IVKO, Ilse Jacobsen en Aldo Martins. Tevens hebben ze een mooie heren collectie van diverse merken die je waarschijnlijk ook nog niet heel goed kent. Anne en de medewerkers houden graag van een gesprekje en zijn zelf ook erg open. Dat maakte het voor mij leuk om in de winkel te werken. En je ziet dat mensen daardoor vaker terugkomen. Er wordt vaak teruggekoppeld dat mensen de winkel als prettig ervaren vanwege de rust die er hangt, de kleurrijke kleding en de vriendelijkheid van het personeel.

www.sjoszmode.nl/ 

 

3. Radijs

Radijs is een prachtige zaak met exclusieve items die in het Atelier aan de overkant worden gemaakt. De materialen zijn duurzaam, dus het is een item die je levenslang kan dragen. Ik vind de pasvorm ook heel erg mooi van de kleding. Verder verkopen ze ook andere duurzame merken. Het kleurgebruik is erg rustig en met een Scandinavisch touch & feel. Een heerlijke exclusieve winkel.

https://www.instagram.com/radijs_conceptstore/

 

4. Hippe dingen

In dezelfde straat als Radijs zit Hippe Dingen. Een leuke vrolijke winkel met meer dan alleen kleding. Ze verkopen vooral merken zoals King Louie hier. Ik vind de sfeer lekker rustig ondanks de winkel vol kleur is.

https://hippe-dingen.nl/?gad=1&gclid=EAIaIQobChMIx5XimIuWgQMVdzfUAR1_3AiREAAYASAAEgKaNvD_BwE

 

5. Boga

Ik kom hier niet heel vaak, maar het is echt een prachtige winkel vol mooie merken en fijne stoffen. Ze verkopen iets van 50 merken die ik zelfs niet zo goed kende. Ook deze winkel kent heel veel kleur.

https://www.bogafashion.nl/ 

6. Omoda

Je kent vast de webshop Omoda, maar op sommige plekken in het land hebben we een winkelfiliaal. Ook dus in Zutphen. Hier hebben ze wel alleen een schoenen afdeling en verkopen geen kleding. Ze verkopen hele fijne schoenenmerken zoals Hush Puppie’s, Dr Martens, Notre-V en Gabor. Voor elke leeftijd wat wils.

https://www.omoda.nl

7. Fair Tale

Fair Tale kun je natuurlijke verzorgingsproducten, ecologische planten, vegan kookboeken, herbruikbare boterhamzakjes, duurzame waterflessen, handgemaakte manden, schone schoonmaakmiddelen én kleding van Armedangels. Tevens hebben ze er mooie regenjassen in allerlei kleuren van het merk Maium.

https://fairtalezutphen.nl/ 

 

8. Miramé

Miramé verkoopt mode gemaakt van natuurlijke en circulaire stoffen. Ze zijn dit jaar verhuist naar een nieuw pand en hebben een prachtig pand in de Turfstraat. Miramé verkoopt merken als OSKA,  Thought, Backstage, Vetono, La Salle, Hempage, Para Mi, Ecoalf, Loop.a life en MUD jeans.

Wat ik heel tof vind aan deze winkel is dat ze een nieuwe collectie lanceren genaamd ‘River Fashion’. De naam zegt het al. De kleding is vooral gemaakt van plastic dat uit de IJssel zijn gevist (Zutphen ligt aan de IJssel). Het is niet zozeer mijn smaak winkel (veel kleur etc), maar wel de moeite waard deze te benoemen.

https://www.miramezutphen.nl/ 

9. Ter Horst van Geel

Ze verkopen hier allerlei merken zoals Fabienne Chapot (één van mijn favorietjes), Josh V, Anna, Someday, Freequent, Geisha, Opus, Nikkie en Tramontana. De voorgevel en winkel zelf straalt niet heel veel jeugdigheid uit, maar als je er binnen loopt kun je er best mooie items vinden! Alles staat op merk, dus filter vooral door de merken heen die jij kent en leuk vindt.

https://www.terhorstvangeel.nl/

Tweedehandszaken

 

10. De Hand

Één van mijn favoriete kringlopen. Het is niet heel erg lang en vaak open, dus check vooraf de openingstijden op Google, want het wordt in zijn geheel gerund door vrijwilligers. Hier vind ik altijd enorm gave (kleding)parels van merken zoals Escada en Summum Woman. En de prijzen zijn belachelijk laag! Ook daar houd ik natuurlijk van haha. Zo betaal je gemiddeld voor een top en broek €3,-. Dat maakt kringlopen naar mijn mening heel erg leuk! Verder zijn er van allerlei leuke snuisterijen te vinden voor lage prijsjes. Er zijn drie etages dus reken ongeveer gemiddeld een half uur.

https://dezutphensehand.nl/ 

11. Mazzel

Mazzel is een heel klein druk winkeltje in de Nieuwstad en wat ik heel erg leuk vind aan deze winkel is dat er allerlei snuisterijen liggen en verborgen pareltjes. Ik scoor voor een prikkie vaak iets heel leuks zoals een ketting of oorbellen. Maar ze hebben er ook kleding. Ik vind lang niet alles leuk en je moet er even goed doorheen zoeken, maar soms vind je er een pareltje uit. Tevens verkoopt Mazzel leuke stofjes, zodat je ook iets nieuws kunt maken voor een klein prijsje.

https://www.facebook.com/marietje333/ 

12. Via Patries

Een hele mooie tweedehands zaak met prachtige merken. Hier vind je hele mooie duurzame merken, zoals Humanoid, Turnover, Summum, No man’s land, Kyra en Co, King Louie, Patricia Pepe, Boss en Marlene Birger. Patricia is altijd erg vriendelijk en helpt iedereen met liefde aan mooie items. Ik vind haar zorg voor de kleding heel mooi. Op de een of andere manier voel ik altijd heel sterk in de winkel aan dat ze goed voor de kleding zorgt. Hele mooie winkel met mooie items! Je kunt je items bij Patricia inleveren en als het wordt verkocht krijg je 40% van de opbrengst.

https://viapatries.nl/ 

13. Gaia de kledingbieb

Gaia zit in de Laarstraat waar meerdere tweedehands zaken (zie hieronder) zijn gevestigd. Christel en Gaia hebben vorig jaar samengewerkt om YouTube video’s met haar kleding op te nemen, zodat je kunt zien wat je het beste kunt dragen bij een bepaald lichaamstype. Die YouTube video’s vind je hier.

Met Christel in Gaia heb je een heel mooi pluspunt, want Christel is ook kledingcoach. Ze helpt haar klanten van a tot z met een style die bij hen past en kan je ook nog voorzien van een kleuranalyse. Dit is een andere dan die ik aanbied in mijn styletraject. Het leuke van Gaia is ook dat het een kledingbieb is. Dus als je uit de buurt komt, dan kun je een strippenkaart of abonnement bij haar aanschaffen voor 3 maanden of 1 jaar en maximaal 4 items per keer komen lenen. Je mag zo vaak komen lenen als je wilt. Zo ben je duurzaam bezig én kan je nog meer spelen in je kast.

Christel koopt ook spullen over van je (als zij ze waardevol genoeg vindt voor de winkel).

https://www.dekledingbieb.nl/ 

14. Het geheim van mooie dingen

Naast Gaia zit deze winkel. Het is een hele mooie kringloop met mooie prijzen. Ze verkopen er vele merken zoals King Louie, COS, By Bar, Fabienne Chapot, etc. Het fijne vind ik dat ze er alles op kleur hebben hangen en de jurken en rokjes hangen op maat. Dat maakt het makkelijk om te filteren in je zoektocht naar parels. Het geheim van mooie dingen werkt met een systeem dat je kleding kunt inleveren en je daar 40% voor ontvangt als het wordt verkocht. Wordt het niet verkocht dan kun je er voor kiezen om het weer op te hangen of het naar een goed doel te versturen.

https://www.hetgeheimvanmooiedingen.nl/ 

15. Appel & Ei

Ja, ja! Wij hebben een Appel en Ei in Zutphen! Ik hou van Appel en Ei. We hebben best een grote. Ik vind het soms best prijzig voor een tweedehands item, maar ik kan er soms nog wel een parel uit vissen. Ook zij werken met een 40% – 60% opbrengstverhaal zoals ik hierboven beschreef. Jij ontvangt dan 40%. Hier verkopen ze allerlei merken en kledingitems in alle maten. Ze hebben ook een selectie aan Goudappels, waarbij ze exclusievere merken verkopen voor een hogere prijs.

https://appelenei.nl 

We zin alweer aan het eind gekomen van deze shopblog. 

Mocht je nog een leuke tip willen wat betreft leuke eettentjes in Zutphen, dan raad ik je aan om de Turfstraat te bezoeken voor de lekkerste Italiaanse lunch. Er zitten namelijk 3 Italiaanse eettentjes in deze straat. Sani is mijn favoriet.

Ik hoop dat je hebt genoten van dit artikel, laat het me weten via de comments en heel veel shopplezier in Zutphen!

Liefs, Sara

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Shoppen in Maastricht! Een shopblog.

Shoppen in Maastricht! Een shopblog.

Maastricht je was me het stadje wel! Wauw wat een heerlijke plek om twee dagen te zijn met mijn lieve vriend en samen op avontuur te mogen om alles te verkennen. Ik heb een shopblog geschreven over deze stad omdat ik zelf merkte dat ik weinig tips mijn richting op...

Hoe stel jij jouw kerstoutfit samen? 5 tips!

Hoe stel jij jouw kerstoutfit samen? 5 tips!

ééHet is bijna kerst! Ik verheug me er op. Lekker eten, goed gezelschap, kerstversiering en prachtige outfits. I love it! Met kerst maak ik er altijd een (extra) feestje van. Ik kleed me mooi aan, doe mijn make-up en haar en dan….. Nee, ik ben geen partyanimal, dus...

Jouw persoonlijke stijl ontwikkelt zich door zelfliefde

Jouw persoonlijke stijl ontwikkelt zich door zelfliefde

Zelfliefde is een term die je tegenwoordig om de oren vliegt. In deze blog ga ik er dieper op in. Ik beschrijf wat zelfliefde voor mij betekent en hoe je ervoor kan zorgen dat jij je eigen persoonlijke stijl ermee ontwikkelt. De betekenis van het woord zelfliefde...

Een miskoop is zo gedaan

Een miskoop is zo gedaan

Herken je dat? Het grote vreugdegevoel als je die broek in de winkel ziet die helemaal bij je past? De grote ogen die je op zet, het stokken van je adem en het verrijkte gevoel van een nieuwe vangst. Het is net als jagen. Je ziet het, je wilt het, je haalt het binnen...

Een miskoop is zo gedaan

Een miskoop is zo gedaan

Herken je dat? Het grote vreugdegevoel als je die broek in de winkel ziet die helemaal bij je past? De grote ogen die je op zet, het stokken van je adem en het verrijkte gevoel van een nieuwe vangst. Het is net als jagen. Je ziet het, je wilt het, je haalt het binnen...