Shoppen in Maastricht! Een shopblog.

jul 26, 2023

Maastricht je was me het stadje wel! Wauw wat een heerlijke plek om twee dagen te zijn met mijn lieve vriend en samen op avontuur te mogen om alles te verkennen.
Ik heb een shopblog geschreven over deze stad omdat ik zelf merkte dat ik weinig tips mijn richting op kreeg vanuit Instagram toen ik in mijn Instagram stories een oproep deed met vraag om top winkels! In de tijd dat ik door Maastricht liep leerde ik haar winkelvibes kennen hoor!
En OMG wat waren er veel winkels! Zoveeel straten, zooooveel winkels, zooooveel kleding. Ik moest het over drie dagen verdelen om zoveel mogelijk te kunnen zien.

Tijdens onze wandeltochten schoten mijn vriend Jelle en ik af en toe een winkel binnen. Hij de mannen afdeling en ik die van de vrouwen. En soms keken we even bij elkaar op de afdeling als we een pareltje voor onszelf zagen of elkaar opzochten voor wat dan ook. 

In dit artikel deel ik de 14 winkels met je die de meeste indruk op mij hadden. Weet dat er nog veel meer is, maar deze heb ik geselecteerd vanuit de energie die ik ervoer in de winkel, het fijne gedrag van de verkopers en de kleding die er hing. Je kunt de winkels zelf het beste vinden via Google Maps. Ik heb het mezelf namelijk heel simpel gemaakt in deze blog door mijn ervaring te delen. Zo blijft het kort en krachtig. Veel leesplezier!

1. Paddy Point

Wat een genot om hier naar binnen te stappen! Ik zag zoveel kleur! En ook zoveel mooie merken die ik nog niet kende. De kleding is van goede kwaliteit gezien de merken en de meeste duurzaam. Ik vond het personeel erg vriendelijk en ontvankelijk.

Eerst trok de winkel me niet perse vanwege het felle licht dat in de winkel scheen, maar uiteindelijk één van de leukste winkels waar ik binnen mocht kijken. Paddy Point verkoopt o.a. merken zoals; Riani, ML collections, Rosemunde, Mala Alisha, Ana Alcazar en nog veel meer.

www.paddypoint.nl/

2. Valeb

Ligt ongeveer tegenover Paddy Point (sowieso ook écht een leuke straat om te bezoeken met veel leuke winkels). Dit is een winkel met een gemiddeld segment aan kleding items. Maar ook weer heel kleurrijk ingericht en kleurrijke kleding van mooie merken. Ik vond de sfeer heel rustig binnen de winkel en dat gaf mij genoeg ruimte om langer binnen te kijken dan ik gemiddeld doe.

https://www.instagram.com/valebstories/?hl=nl

3. We-Ar Vintage

Ik genoot van de vintage kleding die ze hier hebben. In Maastricht hebben ze twee locaties. Ik heb er niets gekocht, maar wel heerlijk om even door de vintage items te struinen en unieke items te spotten. Ik vond hun aankleding van de etalage heel erg aantrekkelijk waardoor ik naar binnen liep.

https://m.facebook.com/wearvintagedesign/

4. Atelier Maestricht

Ik kreeg genoeg ruimte om deze winkel op mijn gemak te bekijken, want ik zag geen verkoper of iets dergelijks op mij afstappen in de tijd dat ik er was.

Ik vond sowieso de naam van hun winkel heel origineel. De inrichting van deze winkel is lekker basic en clean, maar ze hebben hele mooie fijne merken hangen waaronder; Tiger of sweden, Co’Couture, Dante 6 en Drykorn.

www.ateliermaestricht.nl/

5. Virgini’s Concept Store

Ik kreeg een ontzettende high toen ik deze winkel in liep en ik denk dat je het dan heel goed doet als winkel zijnde. Het was een soort meisjesdroom die ik binnen liep. Wauw, wat een fantastische kleding en merken. De prijzen stonden er ook echt naar. Deze mensen weten wat ze doen.

Er hingen tal van gala jurken en Ibiza jurkjes en items die je kast enorm doen opfleuren. Ik heb genoten!

https://www.instagram.com/virginia_conceptstore/?hl=nl

6. Imago

In een heel ander stukje van Maastricht, genaamd Stokstraat, kwamen we Imago Mode tegen. Imago is een winkel met veel ruimte en een hele aardige verkoopster op dat moment. En een fantastische binnentuin waar uitzicht op is vanuit de winkel. Het geeft een hele rustieke sfeer waar je graag naar binnen komt en blijft.

Ik zag niet heel veel kleur, maar wel genoeg om erover te delen (in winkels waar ik minder kleur heb gezien, deel ik ook niets over in deze blog). Hier verkopen ze o.a. JC Sophie, Mos Mosh, Gustav en meer.

https://www.instagram.com/imagomodebv/

7. L ‘Étoile Luxury Vintage

Een soort klein museum an sich. Een winkel vol met designer tassen zoals Hermes en Louis Vuitton. Je kunt ze hier alsnog niet voor een prikkie kopen, maar wel voor veel minder dan dat je zo’n tas nieuw koopt. Ik vond het een heerlijke plek om even rond te kijken.

https://etoile-luxuryvintage.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&gclid=EAIaIQobChMIw8bzxpGWgQMVSfCyCh1q_wI3EAAYASAAEgLqbPD_BwE 

8. Coquette

Een winkel die iets meer afgelegen lag, maar door een kleine discussie met Jelle op straat om wat hij deed, ik hier toch belandde. Ik vond het super leuk dat ze van die telefoonkoorden hadden die je niet veel in winkels ziet liggen. Daarnaast vond ik de personeelslid (of eigenaresse geen idee) super vriendelijk en behulpzaam. Ook totaal niet te opdringerig en voor hond die op dat moment in de winkel lag geldt hetzelfde. Een fijne sfeer met mooie kleurrijke merken!

https://coquette-maastricht.com/collections

9. Rebextentrique Vintage

Een winkel waar ik zelf niet naar binnen ben geweest, omdat ik er ‘s avonds langs liep, maar deze zaak raakte me wel. Ik vond de etalage namelijk super creatief er uit zien. Deze zaak is alleen op afspraak te bezoeken. Ik genoot van de paspoppen die waren beschildert en de diversiteit aan sieraden. Ik was er graag even binnen geweest, maar helaas!

https://www.instagram.com/rebeccatreur/ 

10. Secondhand 4 All

Met twee locaties aan de overkant van elkaar gerund door een stel had deze winkel een enorm breed scala aan tweedehands en vintage. Hele mooie merken zag ik zoals Pinko, Ba&sh, Essentiel Antwerp en Michael Kors. Ik vond het écht heerlijk om hier in te struinen. Ik heb hier ook een nieuw favoriet jurkje gekocht van Ba&sh. De eigenaren zijn ook super aardig en ik voelde me hier helemaal thuis.

https://secondhand4all.nl/

11. Riviera Boutique

Deze zaak had een retro look met ook dit soort kleding. Niet bepaald mijn style, maar wel heel leuk om even binnen te stappen en rond te kijken. Ik vond er ook een super mooi sieradenmerk dat ik nog niet kende genaamd Nahua. Zoek die maar eens op! Fantastisch!

HOME

12. De Joffers – gaan van maat 42 t/m 52

Ook hier ben ik niet binnen geweest, maar ik zag super veel kleurrijke kleding in de etalage beginnend maat 42 t/m 52. Heel fijn voor dames met een maatje meer dus!

Winkel

13. Number Nine

Als je meer te besteden hebt dan de gemiddelde mens qua geld, dan zou ik hier even naar binnen lopen. Ze hebben in deze zaak prachtige merken zoals ACNE studios, Joseph, R13 Denim en Extreme Cashmere en nog veel meer merken die behoorlijk plain zijn, maar wel zeer kwalitatief en comfortabel.

https://www.numbernine.nl/ 

14. Moustache Conceptstore

Deze winkel in Wyck, waar echt veel mooie zaken zaten hoor! Ik zou je aanraden sowieso lekker de winkels te bekijken die ik hier niet heb genoemd, was erg prettig. Ik vond de verkoper heel behulpzaam en ontvankelijk. De winkel was overzichtelijk en heeft mooie merken zoals; Selected Femme, MSCH, Copenhagen, Modström, mbyM, Minimum,By-Bar en Another Label.

www.moustache-conceptstore.nl/ 

We zin alweer aan het eind gekomen van deze shopblog. Dit zal niet de laatste zijn. Ik vind het erg leuk om verschillende steden te bezoeken en te shoppen. Daarom zal ik voortaan vaker een shopblog met je delen.

Wil je met mij aan de slag om jouw shopping experience veel beter te maken? Check mijn aanbod dan HIER

Ik hoop dat je hebt genoten van dit artikel, laat het me weten via de comments en heel veel shopplezier in Maastricht!

Liefs, Sara

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Hoe stel jij jouw kerstoutfit samen? 5 tips!

Hoe stel jij jouw kerstoutfit samen? 5 tips!

ééHet is bijna kerst! Ik verheug me er op. Lekker eten, goed gezelschap, kerstversiering en prachtige outfits. I love it! Met kerst maak ik er altijd een (extra) feestje van. Ik kleed me mooi aan, doe mijn make-up en haar en dan….. Nee, ik ben geen partyanimal, dus...

Jouw persoonlijke stijl ontwikkelt zich door zelfliefde

Jouw persoonlijke stijl ontwikkelt zich door zelfliefde

Zelfliefde is een term die je tegenwoordig om de oren vliegt. In deze blog ga ik er dieper op in. Ik beschrijf wat zelfliefde voor mij betekent en hoe je ervoor kan zorgen dat jij je eigen persoonlijke stijl ermee ontwikkelt. De betekenis van het woord zelfliefde...

Een miskoop is zo gedaan

Een miskoop is zo gedaan

Herken je dat? Het grote vreugdegevoel als je die broek in de winkel ziet die helemaal bij je past? De grote ogen die je op zet, het stokken van je adem en het verrijkte gevoel van een nieuwe vangst. Het is net als jagen. Je ziet het, je wilt het, je haalt het binnen...

Een miskoop is zo gedaan

Een miskoop is zo gedaan

Herken je dat? Het grote vreugdegevoel als je die broek in de winkel ziet die helemaal bij je past? De grote ogen die je op zet, het stokken van je adem en het verrijkte gevoel van een nieuwe vangst. Het is net als jagen. Je ziet het, je wilt het, je haalt het binnen...