Hoe stel jij jouw kerstoutfit samen? 5 tips!

dec 22, 2020

ééHet is bijna kerst! Ik verheug me er op. Lekker eten, goed gezelschap, kerstversiering en prachtige outfits. I love it! Met kerst maak ik er altijd een (extra) feestje van. Ik kleed me mooi aan, doe mijn make-up en haar en dan….. Nee, ik ben geen partyanimal, dus stappen wordt het niet. Maar familie, dierbaren en véél eten om me heen maken mij ook zeer gelukkig!

Dit jaar zal niet anders zijn en ga ik naar mijn familie en vriendinnen, maar wat trek je aan als je met maximaal 4 mensen in één huis mag zijn? Of misschien heb je wel een zoom-afspraak met je familie, omdat jullie niet bij elkaar kunnen komen. Kerst dit jaar is anders dan anders, dat zal zeker zijn. Hoe ga je hier outfit-wise mee om? Wat voor een outfit trek je aan?

In dit artikel lees je hoe je jouw kerstoutfit kunt upgraden en waar je op kunt letten bij het kiezen en het dragen ervan. Ga je voor iets speciaals of houd je het deze dagen lekker simpel en makkelijk?

Kies je voor zwart zoals de meeste mensen doen? Of ga je voor kleur? Voor veel mensen is het zoeken naar een geschikte kerstoutfit maar lastig. Je hebt teveel keuze, omdat de winkels er vol mee liggen. En kies je nou voor een foute kersttrui of een velours bordeaux jurkje?

Zelf heb ik mijn kerstoutfit twee maanden geleden al gekocht. Ik koop niet elk jaar een nieuwe kerstoutfit, maar dit item sprong van het computerscherm af. Yes! Die was voor mij bestemd! Ik sleepte hem naar het winkelmandje van de winkel en hatsikidee twee dagen later stond ik daar te rocken voor de spiegel. Na de kerst kan ik deze outfit ook zeker dragen voor een event. Voor mij geen items die ik de rest van het jaar niet meer kan dragen vanwege een overdosis glitter, sexyness of galastijl. Dat vind ik zonde van mijn investering.

Ik kies dit jaar voor een petrol kleurige jumpsuit met zandkleurige riem, parelkettingen van mijn oma en mijn wit/grijze slangenprint hakken. Het is al volledig afgestyled and i can’t wait to wear it!

Ik durf ja en ik ga er ook voor. Het is namelijk niet een alledaagse look. Het kan zijn dat mijn familieleden opmerkingen maken over mijn manier van kleden. Het is lange tijd een reden geweest om me te kleden zoals het hoorde of “normaal” oogde. Omdat ik niet wilde opvallen. Maar dit jaar pak ik uit.

Misschien herken je het bij jezelf ook wel. Je hebt de afgelopen jaar veel innerlijk werk verricht. Je hebt veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan, waardoor er meer kracht bij je is ontstaan. Kracht die je in de wereld zet voor je eigen missie of bedrijf. Je kiest meer voor jezelf en je eigen pad. En dan kom je bij familie. Het kan zijn dat ze niet altijd begrijpen wat je doet of dat jullie op een totaal ander level liggen. Maar aanpassen gaat niet meer. Je transformatieprocessen zijn je te dierbaar en je eigen weg in de richting van het volwassen leven ook.

Hoe meer je transformeert, hoe meer je kledingstijl hierin mee gaat. Het is tijd om te dragen wat jij wilt. Zonder bang te zijn voor de mening van een ander. En als je nog wel die angst voelt; pak hem aan. Ga er mee zitten, kijk het aan. Anders blijft het namelijk elk jaar weer een drama om je te moeten aanpassen, terwijl niemand dit van je vraagt. They should accept you like you are with all your flaws.

5 tips zodat jij makkelijk jouw kerstoutfit kunt samenstellen:

  1. Je omgeving

In welke omgeving vier jij kerst? Zit je veel? Sta je veel? Ben je veel buiten of binnen? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee mag houden. Misschien hebben jullie wel een tuinfeestje georganiseerd om toch bij elkaar te kunnen zijn met kerst. Nou dan kom je niet in een glitterjurkje zonder panty aan. IJskoud! Zorg dat jij je altijd aanpast aan je omgeving. En dan heb ik het niet over voorbereid zijn op de mening van familieleden over je outfit en je daar maar in aanpassen. Nee. Bereid je goed voor door te weten wat je gaat doen en wat voor kleding hierbij past.

  1. De mening van je familie is niet de waarheid.

Zoals ik net al beschreef: Aanpassen aan je omgeving mag, maar met mate. Het moet er niet voor zorgen dat jij bepaalde items niet aantrekt, omdat je bang bent voor je familieleden. Terwijl jij je juist heel erg lekker in deze items voelt. Veel van mijn klanten waren voor de stylingsessie vaak bang voor de mening van hun familieleden om wat ze aantrokken. Of ze hadden al bepaalde associaties bij kledingstukken in hun kast, waar een familielid ooit een opmerking over heeft gemaakt. Wat uiteindelijk ook heeft geresulteerd in het feit dat ze dit item of een soortgelijk item nooit meer aantrekken, omdat dat familielid heeft gezegd dat het hen niet stond. Nee! Ga je niet doen! Als je die angsten hebt, of overtuigingen ga dan bij jezelf na of ze kloppen. Bespreek deze overtuigingen of je nieuwe outfit met iemand die je vertrouwt en praat er samen over. Of boek een stylingsessie bij mij en je bent af van het twijfelen, de onzekerheid over je outfits of het meegaan met de mening van een ander .

  1. Kies voor kleur

Je weet denk ik ondertussen wel hoe ik denk over zwart. Niet doen. Zeker niet met kerst. Het is een kleur die mysterieus, machtig en dualistisch oogt voor het brein. Je wilt denk ik niet dat mensen je op deze dag mysterieus vinden of onvoorspelbaar. Het is namelijk feest! Er zijn zat andere kleuren die ook heel mooi afkleden en elegant staan op zo’n feestdag. Een aantal voorbeelden: bordeaux, smaragdgroen, petrol, paars, indigo, aubergine, bruin, camel. Allemaal prachtige kleuren die je heel mooi kunt dragen met deze dagen. Ze ogen warm, chique, klassiek, vrouwelijk en feestelijk. Combineer maximaal 2 tot 3 kleuren met elkaar. Dit geeft diepte en een warme sfeer aan je outfit.

  1. Kijk goed waarin jouw figuur tot zijn recht komt

Als je voor een foute kersttrui gaat dan weet je geheid dat je figuur hier niet zo mooi in uitkomt als je zou willen. Een foute kersttrui is gewoon vormloos en niet charmant. Van mij mag je het lekker doen als je er blij van wordt, maar alsjeblieft zorg er dan voor dat je partner niet dezelfde heeft! (Hoezo ANWB-stelletje?! :D). Kijk goed van te voren of je je lekker voelt in het kledingstuk en of je er goed in kan bewegen. Dit kun je goed voorbereiden door het item van te voren een uurtje aan te trekken en te voelen hoe je je erin voelt. Als je een te strakke legging aantrekt, terwijl je weet dat je in deze twee kerstdagen heel veel gaat eten, dan is dit misschien geen handig idee. Dat gaat niet lekker zitten en hieraan ga jij je ergeren.

  1. Jouw drijfveren

Wat zijn jouw drijfveren tijdens kerst? Wat vind jij belangrijk gedurende deze twee dagen? Wat wil je van jezelf laten zien? Bedenk vijf drijfveren en pas je outfit hierop aan. Voor mij zijn de drijfveren voor een kerstoutfit dit jaar: chique, sensualiteit, comfortabel, kleurrijk en vrouwelijk. Want dit is wie ik in essentie ben en steeds meer naar de buitenwereld wil laten zien. Hoe mogen mensen jou zien?

En nog even een extra tip! Je energie spreekt boekdelen. Als jij niet tevreden bent over je outfit, je hebt geen zin in dit hele corona kerstgebeuren of je bent jaloers op je zusje die wel durft aan te trekken wat ze wilt, dan is dat voelbaar voor anderen. Plezier tijdens kerst is heel erg belangrijk, omdat er ook al een collectieve energie heerst van mensen die zich eenzaam of alleen voelen tijdens deze dagen. You don’t want to copy that en in die negatieve lage energie terecht komt! Dus kies voor rust, bepaal je outfit minimaal één of twee weken van tevoren and stick with it.

Fijne kerstdagen en lots of love!

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Shoppen in Maastricht! Een shopblog.

Shoppen in Maastricht! Een shopblog.

Maastricht je was me het stadje wel! Wauw wat een heerlijke plek om twee dagen te zijn met mijn lieve vriend en samen op avontuur te mogen om alles te verkennen. Ik heb een shopblog geschreven over deze stad omdat ik zelf merkte dat ik weinig tips mijn richting op...

Jouw persoonlijke stijl ontwikkelt zich door zelfliefde

Jouw persoonlijke stijl ontwikkelt zich door zelfliefde

Zelfliefde is een term die je tegenwoordig om de oren vliegt. In deze blog ga ik er dieper op in. Ik beschrijf wat zelfliefde voor mij betekent en hoe je ervoor kan zorgen dat jij je eigen persoonlijke stijl ermee ontwikkelt. De betekenis van het woord zelfliefde...

Een miskoop is zo gedaan

Een miskoop is zo gedaan

Herken je dat? Het grote vreugdegevoel als je die broek in de winkel ziet die helemaal bij je past? De grote ogen die je op zet, het stokken van je adem en het verrijkte gevoel van een nieuwe vangst. Het is net als jagen. Je ziet het, je wilt het, je haalt het binnen...

Een miskoop is zo gedaan

Een miskoop is zo gedaan

Herken je dat? Het grote vreugdegevoel als je die broek in de winkel ziet die helemaal bij je past? De grote ogen die je op zet, het stokken van je adem en het verrijkte gevoel van een nieuwe vangst. Het is net als jagen. Je ziet het, je wilt het, je haalt het binnen...