Het style your way-traject met Jente

sep 30, 2021

Het styletraject met Jente van der Wouden

Hoe Jente van ‘Styleleek’ naar Kleurrijke bohemian & ondernemer ging en nu durft op te vallen in de kleding die ze draagt waarin alles van haar essentie gezien mag worden.

Style Your Way

Jente had geen kaas gegeten van een goede stijl. Vriendinnen hadden het opgegeven en gaven alles weg aan oude kleding, waardoor ze hoopten dat de stijl van Jente verbeterde. Jente zelf had het hierdoor ook opgegeven en haar plezier voor kleding was er niet. Ze vond er niets leuks aan en verstopte zich liever achter een style die acceptabel was voor de maatschappij. Met als overtuiging: “ik bak er toch niets van”. Toen Jente mij ontdekte via Instagram vroeg ze een gesprek aan om te kijken of we klikten. We begonnen met het style traject Style Your Way en oh wat was dit een feestje! Als eerste start ik altijd met het trekken van een kaart uit mijn Fashion tarot kaartendeck, om een beeld te krijgen van het style traject.

Het mooie is dat het beeld en omschrijving altijd klopt en uitkomt (zie eindevaluatie onderaan deze pagina).

Wat Jente zo mooi mens maakt is dat ze een hele zachte liefdevolle, enthousiaste, hoogbegaafde en intelligente vrouw is die enorm veel kennis in huis heeft en aan gaat op persoonlijke ontwikkeling. Een goede match met mij dus. En dat is heel fijn, want hoe beter onze match, hoe meer ze onthoudt en hoe meer ze toepast vanuit de tips en tricks die ze krijgt en mijn expertise.

Styleboard

Als eerste startte Jente met het maken van een styleboard om hierin haar eigen style te onderzoeken. Ik adviseer altijd om een styleboard te maken vanuit tijdschriften en een groot leeg vel papier, zodat je alle creativiteit hierop los kunt gooien. Juist door het maken van een styleboard op deze manier gebruik je beide hersenhelften in en zet je zowel je mannelijk als je vrouwelijke energie aan het werk. Dit zorgt voor een styleboard die op alle facetten en vanuit je essentie klopt, waardoor je hier altijd naar terug kunt grijpen als je je style in de toekomst even kwijt bent.

Styleboard blog style traject

Ik vind het fantastisch om dan een reading te geven op dit styleboard en dat deed ik dan ook. Zie foto! Jente houdt van diepe kleuren en wil alle elementen die voor haar belangrijk zijn meenemen in haar style. Dat zie je aan de quotes die ze gebruikt, de kleuren en de vrouwelijke style. Maar ook haar veelzijdigheid laat ze zien in de outfits, kleuren, printjes en verschillende stoffen. Ze wil haar mannelijke kant ook heel mooi meenemen in haar style. Hoe sterk ze geaard, ambitieus en intelligent is.

Kleuranalyse

Met deze info gaan we de kleuranalyse in. Voor als je het nog niet weet, ik werk dus met een kleuranalyse die je meer leert over de kleuren die niet alleen bij je uiterlijk passen, maar juist het innerlijk. Want die twee werken samen. Ik werk niet met de seizoenstypes omdat dit alleen op het uiterlijk gericht is. En ik weet dat heel veel vrouwen die kleuren niet altijd even prettig vinden aanvoelen. Deze kleuranalyse richt zich echt op je powerkleuren die van binnen en buiten matchen en een balanskleur die je af en toe even naar de realiteit trekt als je teveel in je krachtkleur zit.

Jente haar powerkleur is lichtroze. Deze past ook echt bij haar, namelijk: Lichtroze. Lichtroze staat voor de liefdevolle ondersteuner. Zachtaardig, vrouwelijk, meelevend en onvoorwaardelijke liefde. De balanskleur die haar in balans trekt is de kleur: de ervaren rots in de branding. Beheerst, analytisch, accuraat en systematisch. Eerst had Jente behoorlijk wat weerstand op beide kleuren. Ze had zichzelf toch wel meer gezien in écht kleuren en niet in deze kleuren die uit de analyse kwamen. Maar de uitkomst van de analyse liegt nooit. En juist het omarmen van deze kleuren gaat je op de lange termijn pas echt verder helpen. En dit gebeurde dus ook bij Jente. Binnen een week na de kleuranalyse droeg ze dagelijks een roze top om de kleur meer te omarmen. Echt fantastisch hoe snel ze die omslag maakte en de kleur echt omarmde. Hierdoor kreeg de betekenis van de balanskleur ook veel meer invloed in haar leven. Dit is namelijk een hele mooie sterke balans naarmate je hem wilt ontwikkelen. En zo kreeg ook deze kant van Jente meer de ruimte om haar te kunnen helpen in haar werk, haar organisatorische kwaliteiten en dus in haar privé leven. Het rapport dat Jente bij de kleuranalyse mee kreeg leest ze nog vaak door om weer even in haar kern terug te stappen als ze zich minder lekker in haar vel voelt.

kleuranalyse styleformation

Dit rapport bestaat uit 40 bladzijden en bespreek ik na een kleuranalyse altijd door om de headlines uit te lichten. Het rapport staat boordevol waarheiden en feitjes over jezelf en jouw manier van leven. Het is fantastisch en heel goed voor je zelfvertrouwen als je dit rapport vaker doorleest. Het heeft niet alleen Jente geholpen, maar ook al die andere vrouwen die een kleuranalyse bij mij hebben gehad. Zodra je aan de slag gaat met je analyse, hoe sneller en mooier je groeit naar de beste versie van jezelf.

Figuuranalyse

Na de kleuranalyse volgt automatisch de figuuranalyse om technisch naar het figuur te kijken door het kennen van de maten. Er zijn zes verschillende figuurtypes en elk figuurtype kenmerkt bepaalde lichaamsdelen en geeft inzicht waarin je welke items en materialen het beste kunt gebruiken om een zo symmetrisch mogelijk lichaam te creëren. Die van Jente was een peerfiguur. Dit maakt dat haar heupen breder zijn dan haar schouders. Om een zandloperfiguur te creëren is het noodzakelijk dat heupen en schouders even breed lijken en de taille goed zichtbaar was. Voor Jente was dit een hele openbaring en ook wel een confronterend stuk gezien haar relatie met haar gewicht en figuur. Maar juist dat kunnen we met kleding prachtig laten zien. Zodat je met een ander beeld naar de spiegel gaat kijken in plaats van oordelend, zoals heel veel vrouwen nu vaak doen. Dat heeft vaak echter te maken met je kledinggebruik in plaats van je figuur.

Opruimsessie

Met al deze kennis gingen we met al deze kennis aan de slag in de kledingkast van Jente. Mijn favoriete taak natuurlijk. Heerlijk tussen alle stoffen, printjes, kleuren en stijlen kijken wat er tussen zit, waar we afscheid van kunnen nemen omdat het niet meer passend is en waar we nu in haar huidige en toekomstige style nog wel heel erg blij van worden. Samen pakten we de kast aan en er ging een hele hoop weg aan kleding. Maar dat niet alleen, er zaten ook nog goede stukken tussen die een andere touch mochten krijgen. Deze hebben we naar de kledingmaker gebracht om ze te vermaken. Want maak van je kleding een tweede leven! Het is zo makkelijk en zo gepiept. Als je maar weet wat je wilt. In de eerste foto zie je Jente in haar dagelijkse kleding vóór de grote transitie tijdens de opruimsessie.

jente before
jente's style

Combineren kun je leren

De laatste sessie bij Jente thuis bestond uit het combineren van alle items die nog over waren gebleven. Dit was niet veel, maar voor Jente prima omdat ze gaat leven in haar camper. Daar is natuurlijk niet veel ruimte aanwezig om een hele hoop kleding in de bewaren, dus daarom was dit maar goed ook. We maakten nieuwe setjes en fotografeerden deze, zodat ze deze foto’s er altijd bij kan pakken als Jente even geen inspiratie meer heeft. Zie de foto’s hierboven van de nieuwe combinaties die we gemaakt hebben. En we maakten een shoplijstje van items die goed bij de basisgarderobe passen.

Shopsessie

Tenslotte gingen we shoppen! Mijn favoriete onderdeel van styling. Want dan mag ik mijn creativiteit er meer dan ooit op losgooien en mezelf in de uitdaging gooien om met de juiste kledingwinkels en items op de proppen te komen.

Jente had altijd een enorme weerstand op shoppen. Te kleine maten, verkoopsters die haar geen oprechte spiegel voorzette, chaos in de winkels en niet weten waar haar staat qua kleur, vorm en style. Ze had al een jaar niet geshopt. Ook tijdens de voorbereiding naar deze dag zag ze enorm tegenop om met mij te mogen shoppen. Ze had niet het vertrouwen dat ze überhaupt met iets thuis zou komen.

Zelf bereid ik mijn sessies altijd voor, maar bij Jente kwam er op de een of andere manier niet veel door behalve 1 winkel. Mijn lievelingswinkel namelijk de Very Cherry winkel in Rotterdam. En het klopte. Want hier shopte Jente een prachtige duurzame garderobe. Ze kreeg er super veel zin in tijdens het passen en was helemaal in haar element. Je ziet haar ook stralen op de foto’s en dat is voor mij zo belangrijk. Uiteindelijk hebben we ook nog wat leuke items in de WE gevonden en toen was het compleet.

jente's style
jente's style
style jente
style jente
style jente

Eindresultaat

Het weghalen van het oude verhaal over kleding en winkelen. En een nieuw verhaal schrijven om met een nieuwe visie een onbekende weg in te slaan. Als we kijken naar het kaartje uit de fashion tarotdeck (zie foto bovenaan) is alles uitgekomen. We hebben de style van Jente volledig opgebouwd met een mooie basisgarderobe.  Jente heeft nu een duurzame garderobe waarbij alle items met elkaar gemixt en gematcht kunnen worden en de lichaam haar naam schreeuwt: gemakkelijk, kleurrijk, intelligent, gedurfd en a real divine feminine en ze ontdekt slowly de liefde voor kleding en stijl terug! Jente ziet nu in dat het omarmen van haar figuur ervoor zorgt dat ze lekkerder in haar kleding rond loopt. En daardoor durft ze haar vrouwelijkheid ook meer te omarmen.

Jente zelf zegt over deze dag het volgende:

“Ik heb echt genoten van het traject met Sara. Naast dat we persoonlijk een onwijze klik hebben, had ik echt het gevoel gedragen ge worden tijdens de sessies. Ik kon volledig op gevoel keuzes maken, Sara zorgde voor de praktische zaken en de kaders. Tijdens de kleurenanalyse, maar óók tijdens het shoppen. Hoe heerlijk!! Ik heb zóveel geleerd over hoe ik mijn lichaam technisch kan bekijken en daarmee altijd de juiste keuzes kan maken voor een outfit of the day! Thanks lieverd!!”

Je kan Jente haar avonturen volgen via Instagram www.instagram.com/metjente

Wil je meer weten over Style Your Way? Of je direct aanmelden?

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Online Data Bedroom Review

Before selecting a virtual data room, it is essential to look for features and capabilities that boost work movement. A https://virtualdatastudio.net/ data area should have straightforward file sharing capacities, distinct dialect configurations, and full control of...

Sparks Locksmith Providers

A wilton locksmith is an expert who runs a variety of lock-related tasks. Specialists can help you uncover your vehicle or perhaps home, and in addition they can also mend or install digital a lock. These professionals are completely insured and bonded, so you can be...

How to pick the Best Plank Management Software

Board software is a superb alternative to physical board bedrooms and can increase governance and processes. It provides a streamlined option and allows board users to have complete control of the details space they work in. Although many board management software...

How to Prepare for a Boardroom Get together

A boardroom meeting is mostly a crucial opportunity to present yourself in front of your colleagues and decision producers. The way you present yourself in this type of assembly will have an immediate impact on that they will understand you. It is often helpful to get...

The Importance of Data Area Technology forever Sciences Ventures

For early on level startups, trader data areas are an necessary tool designed for navigating the due diligence process and acquiring investors. Even though the technology for these rooms has been around for many years, electronic data bedroom solutions include swept...

Интернет-казино Онлайн бездепозитные https://bigbusinessparty.ru/book-of-ra/ бесплатные ходы по поводу зубного протеза

Интернет-казино Онлайн бездепозитные https://bigbusinessparty.ru/book-of-ra/ бесплатные ходы по поводу зубного протеза

Доступное игорное заведение в Интернете просто бездепозитно крутит бесплатные спины для зубных протезов, если вы присоединитесь к интернет-казино, которое предлагает бездепозитный бонус. Вам нужно просто присоединиться к казино, заполнить тип тарелки и пропитаться....

Ways to Conduct a booming Virtual Mother board Meeting

If you've needed to host a virtual www.bestappsguide.net/ board interacting with, it's important to go along with some guidelines. First, check your organization's bylaws. A lot of corporations do not let virtual conferences. Also, make sure you know the regional...

AV-Comparatives Review — Kaspersky As opposed to Avast

In this AV-Comparatives review, we all looked at the primary features of Kaspersky and Avast, as well as that they performed in different duties. In general, Kaspersky performed better together fewer concerns, while Avast was a bit slower. However the two are...